Ove internetske stranice rabe kolačiće. Nastavkom pregledavanja ovih internetskih stranica bez promjene postavki kolačića svojeg web-preglednika prihvaćate naše korištenje kolačića.

Saznajte više o našim smjernicama za kolačiće.

UVJETI I ODREDBE ZA UPORABU ZANUSSI WEB-LOKACIJEDOBRODOŠLI NA WEB-LOKACIJU ZANUSSI. PRIJE UPORABE WEB-LOKACIJE ("LOKACIJA") PAŽLJIVO PROČITAJTE OVE UVJETE. OVA SE LOKACIJA SMIJE RABITI SAMO U NEFORMALNE SVRHE. DAVANJEM PRISTANKA I UPORABOM LOKACIJE ILI PREUZIMANJEM MATERIJALA S LOKACIJE SUGLASNI STE POŠTIVATI OVE UVJETE I ODREDBE ("UVJETI UPORABE") NAVEDENE U OVOJ OBAVIJESTI. AKO NISTE SUGLASNI S OVIM UVJETIMA I ODREDBAMA, NEMOJTE DATI PRISTANAK, RABITI ILI PREUZIMATI MATERIJALE S LOKACIJE.

Kako biste saznali više o Uvjetima i odredbama pružanja usluge, kliknite ovdje.

Kolačići
Electrolux (publ.) rabi tehnologiju "kolačića" kako bi poboljšala i ubrzala vaš posjet web-lokaciji tvrtke Electrolux. Datoteke "kolačića" šalju se na vaše računalo i identificiraju vas kao jedinstvenog korisnika te pohranjuju vaše osobne postavke i tehničke informacije. Rabimo:

a) Trajne "kolačiće" (tj. kolačići ostaju na vašem računalu dok ih ne izbrišete) i
b) Privremene "kolačiće" (tj. kolačići traju dok ne zatvorite svoj preglednik).

Sami "kolačići" ne sadrže i ne otkrivaju bilo kakve osobne podatke. Ako putem Electrolux web-lokacije pošaljete osobne informacije, informacije web-lokacije mogu se povezati s podacima pohranjenim u kolačićima.

Ako ne prihvaćate uporabu kolačića Electrolux (publ.), možete promijeniti postavke svojeg preglednika tako da preglednik ne prihvaća kolačiće (upute o tome kako promijeniti postavke kolačića u pregledniku trebale bi se nalaziti u odjeljku pomoći vašeg web-preglednika. Ako te postavke promijenite, nećete moći pristupati određenim dijelovima Electrolux web-lokacije.

Licenca
Prema uvjetima i odredbama navedenim u ovom Ugovoru ELECTROLUX vam jamči neisključivo, neprenosivo, ograničeno pravo pristupa, uporabe i prikaza ove Lokacije i materijala koji se na njoj nalaze. Vi ste suglasni da ni na koji način nećete prekidati ili pokušati prekidati rad Lokacije.

ELECTROLUX vas ovlašćuje da pregledavate i preuzimate informacije ("Materijale") s Lokacije samo u osobne, nekomercijalne svrhe. To ovlaštenje nije za prijenos naslova u Materijalima i kopijama Materijala i podložno je sljedećim ograničenjima: 1) na svim kopijama Materijala koje ste preuzeli morate zadržati sve obavijesti o autorskim pravima i druge vlasničke obavijesti koje se nalaze u Materijalima, 2) Materijale ni na koji način ne smijete mijenjati niti reproducirati i javno prikazivati te ih na bilo koji drugi način predstavljati u bilo kakve javne ili komercijalne svrhe i 3) Materijale ne smijete prenositi bilo kojoj osobi ako je ne obavijestite o svim obavezama koje proizlaze iz ovih uvjeta i odredba o uporabi, a ona ih ne prihvati. Suglasni ste da ćete poštivati sva dodatna ograničenja prikazana na Lokaciji jer se ta ograničenja s vremena na vrijeme mogu ažurirati. Ova Lokacija, uključujući sve Materijale, zaštićena je zakonima o autorskom pravu i drugim propisima iz ugovora u cijelom svijetu. Suglasni ste da ćete pri uporabi ove Lokacije poštivati sve zakone o autorskom pravu diljem svijeta i da ćete spriječiti svako neovlašteno kopiranje Materijala. Osim kako je ovdje izričito navedeno, tvrtka ELECTROLUX vama ne jamči nikakvo izričito ili podrazumijevano pravo u sklopu bilo kakvih patenata, dizajna, zaštitnih znakova, autorskih prava ili zakona o trgovačkoj tajni.

Korisnički računi
Od vas se može tražiti da otvorite račun kako biste mogli pristupati određenim ograničenim dijelovima Lokacije. U tom slučaju morate dovršiti postupak registracije navođenjem potpunih i točnih informacija kako je navedeno u odgovarajućem obrascu za registraciju. Od vas će se tražiti i da izaberete lozinku. Vi ste u potpunosti odgovorni za održavanje tajnosti svoje lozinke i računa. Nadalje, vi ste u potpunosti odgovorni za svaku i sve radnje koje se provode pod navedenim računom. Suglasni ste da ćete odmah obavijestiti tvrtku ELECTROLUX o svakoj neovlaštenoj uporabi vašeg računa ili o svakom drugom kršenju sigurnosti. Tvrtka ELECTROLUX neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak koji može nastati uslijed tuđe uporabe vaše lozinke ili računa.

Jamstva korisnika
Vi izjavljujete i jamčite da ćete Lokaciju rabiti u skladu s ovim Ugovorom, uključujući zakone i propise iz ovog Ugovora te da ćete poštivati sve postojeće i buduće smjernice i pravila ove Lokacije. Suglasni ste da Lokaciju nećete rabiti za: (a) prijenos neželjene pošte ili nepoželjne komunikacije; (b) predstavljanje da ste tvrtka ELECTROLUX ili netko drugi; (c) krivotvoriti zaglavlja ili na drugi način manipulirati identifikatorima kako biste prikrili porijeklo bilo kojeg sadržaja prenesenog putem Lokacije; (d) lažno prikazivati svoju afilijaciju kao fizičku ili pravnu osobu; (e) djelovati na način koji će negativno utjecati mogućnost uporabe Lokacije drugih korisnika; (f) sudjelovati u radnjama koje krše svaki važeći zakon, (g) objavljivati ili prenositi bilo kakav materijal koji krši ili na bilo koji način narušava prava drugih ili je protuzakonit, uvredljiv, klevetnički, vulgaran ili na bilo koji drugi način neugodan ili sadrži bilo kakve oglase ili nagovaranja u odnosu na proizvode ili usluge; (h) prikupljati ili pohranjivati osobne podatke o drugim korisnicima, osim ako vas za to izričite ne ovlaste takvi korisnici, ili (i) nepoštivati povlačenje takve dobivene ovlasti kako je opisano u (h). Ako ne poštujete prije navedeno, ne smijete rabiti Lokaciju, tvrtka ELECTROLUX nije zakonski vezana ovim Ugovorom i zadržava sva svoja zakonska prava u odnosu na takvo nepoštivanje.

Ako kršite Uvjete uporabe, vi ste odgovorni za plaćanje naknade štete nanijete tvrtki ELECTROLUX i njezinim podružnicama koja je posljedica vaših radnji.

Promjene
Tvrtka ELECTROLUX zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, prema vlastitom nahođenju promijeni, izmijeni, doda ili ukloni bilo koji dio ovog Ugovora u cijelosti ili djelomično. Promjene u ovom Ugovoru stupit će na snagu po objavi o takvoj promjeni na Lokaciji. Vaša kontinuirana uporaba Lokacije nakon svake objave promjene ovog Ugovora smatrat će se prihvaćanjem tih promjena.

Tvrtka ELECTROLUX može prekinuti, promijeniti, ispraviti sve pogreške ili propuste na Lokaciji, provesti sve druge promjene na Lokaciji, u materijalima i na proizvodima, u programima, uslugama ili cijenama (ako postoje) opisanim na Lokaciji, obustaviti ili prekinuti bilo koji aspekt Lokacije, uključujući dostupnost bilo koje značajke Lokacije u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Tvrtka ELECTROLUX može također odrediti granice za određene značajke i usluge ili ograničiti vaš pristup dijelovima Lokacije ili cijeloj Lokaciji bez obavijesti ili odgovornosti. Tvrtka ELECTROLUX može ukinuti prije navedeno ovlaštenje, prava i licencu u bilo kojem trenutku, a po takvom ukidanju vi ćete odmah uništiti sve Materijale.

Potvrda prava intelektualnog vlasništva Vi potvrđujete da su sva prava intelektualnog vlasništva (uključujući, bez ograničenja, autorska prava, patente, znanje, povjerljive informacije, prava na bazu podataka i prava u zaštitnim znakovima i dizajnu (registriranim ili neregistriranim) na Lokaciji dodijeljena tvrtki ELECTROLUX ili njezinim davateljima licenci. Svu nematerijalnu imovina i prava intelektualnog vlasništva koji proistječu iz uporabe takvih prava intelektualnog vlasništva dodijeljenih u tvrtki ELECTROLUX rabit će tvrtka ELECTROLUX.

Dijeljenje vaših informacija s tvrtkom Electrolux

Dijeljenje informacija koje vas osobno mogu identificirati omogućuje nam da vam nudimo brojne prednosti. Uporaba vašeg osobnog računa ili drugog vida registracije nama će olakšati a vama učiniti praktičnijim da:

• Registrirate svoju kupnju kako biste mogli dobivati sve prednosti na koje tom kupnjom imate pravo
• Tražite informacije koje su specifične za vaš proizvod
• Primate personalizirane poruke o posebnim ponudama i pozivnicama
• Jednostavnije provjeravate prilikom kupnje pribora i zamjenskih dijelova tvrtke Electrolux putem interneta
• Dobivate obavijesti i informacije o događajima i promocijama za koje ste se registrirali


To će nama omogućiti da provodimo istraživanja tržišta i statistička istraživanja koje nam pomažu da razvijamo bolje proizvode, poboljšavamo naše web-lokacije i bolje upoznajemo naše kupce. Možete odlučiti dijeliti svoje informacije s nama na brojne načine putem interneta, kao što je ispunjavanje obrasca za registraciju kako biste postali član Mojih stranica, naručivanje servisa ili montaže, sudjelovanje u natjecanju, prisustvovanje nekom događaju, registriranje kupnje, kupnja u web-trgovini ili sudjelovanje u promociji ili pretplata na brošuru.

Napominjemo da će vaše informacije koje vas mogu osobno identificirati biti pohranjene u centralnoj bazi podataka tvrtke Electrolux te da se mogu prenositi iz vaše zemlje u druge tvrtke Electrolux diljem svijeta koje s vama mogu komunicirati o našim proizvodima ili posebnim ponudama. Ako ne želite primati reklame, možete nas obavijestiti uskraćivanjem suglasnosti u obrascu za registraciju.

Informacijama mogu administrirati i rukovati pažljivo odabrane strane tvrtke Electrolux. Osim kako je prije navedeno, te se informacije neće slati niti jednoj trećoj strani ako za to nemamo vaš pristanak.

Ako želite da prestanemo slati personalizirane ponude ili informacije, možete nas obavijestiti pomoću funkcija otkazivanja pretplate koje se nalaze u porukama e-pošte ili na stranici vašeg računa. Ako želite da uklonimo vaše pojedinosti, možete nas obavijestiti potpunim deaktiviranjem svojeg računa.

Napominjemo da će se informacije koje vas mogu osobno identificirati navedene za kupnju u web-trgovini ili u zahtjevu za servisom rabiti isključivo za ispunjavanje naših obaveza prema vama, osim ako ne stvorite račun ili se ne pretplatite na reklame.

Informacije koje ste naveli
Sve informacije koje vas mogu osobno identificirati koje ste pružili tvrtki ELECTROLUX putem ove lokacije zaštićene su važećim zakonima. . Međutim, sve povjerljive ili informacije o vlasništvu ne smijete slati tvrtki ELECTROLUX putem ove Lokacije. Suglasni ste da se sve informacije ili materijali koje vi ili pojedinci koji djeluju u vaše ime pružaju tvrtki ELECTROLUX neće smatrati povjerljivim ili vlasničkim. Pružanjem svih takvih informacija ili materijala tvrtki ELECTROLUX, u potpunosti dodjeljujete i prenosite tvrtki ELECTROLUX sva prava intelektualnog vlasništva za i na te informacije i materijale, a tvrtka ELECTROLUX može izmijeniti dodjelu i licencu takvih informacija i materijala te se nadalje slažete da tvrtka ELECTROLUX može slobodno rabiti sve ideje, koncepte ili znanje koje ste vi ili pojedinci koji djeluju u vaše ime pružili tvrtki ELECTROLUX. Nadalje jamčite da tvrtki ELECTROLUX nećete pružati bilo kakve informacije ili materijale koji su klevetnički, prijeteći, nepristojni, uznemiravajući ili na drugi način protuzakoniti prema bilo kojem važećem zakonu ili da sadrže vlasničke materijale druge osobe. Tvrtka ELECTROLUX zadržava pravo da, prema vlastitom nahođenju, ukloni sve informacije koje ste vi pružili putem Lokacije.

Sigurnost
Ne smijete: (a) rabiti bilo koji uređaj ili softver koji može ometati rad Lokacije; ili (b) poduzimati bilo kakve radnje koje nesrazmjerno ili pretjerano opterećuju infrastrukturu Lokacije (poput slanja masovnih poruka e-pošte - "slanje neželjene pošte"), ili (c) ometaju ili mijenjaju softver Lokacije ili njezine funkcije. To uključuje postavljanje materijala na Lokaciju koji je zaražen virusima, Trojanskim konjima, vremenskim bombama ili drugim elementima koji mogu oštetiti ili ometati strukturu programiranja Lokacije.

Web-lokacije treće strane.
Tvrtka ELECTROLUX ne provodi nikakav nadzor ili reviziju Sadržaja lokacije Treće strane niti je tvrtka ELECTROLUX odgovorna za točnost ili pouzdanost web-lokacija bilo koje treće strane. Nadalje, tvrtka ELECTROLUX može na toj web-lokaciji navesti poveznice do web-lokacija kojima upravljaju druge pravne ili fizičke osobe. Ako rabite te Lokacije, napustit ćete ovu Lokaciju. Ako posjetite bilo koju povezanu Lokaciju, to radite o vlastitom riziku i vaša je odgovornost da poduzmete sve mjere zaštite kako biste se zaštitili od virusa i drugih destruktivnih elemenata. Tvrtka ELECTROLUX ne daje nikakvo jamstvo niti izjave u pogledu svih povezanih web-lokacija ili informacija koje se na njima pojavljuju ili bilo kojeg proizvoda ili usluga na njima opisanih. Poveznice ne podrazumijevaju da tvrtka ELECTROLUX ili sponzori te Lokacije, potvrđuju, da su pridruženi ili povezani sa ili su zakonski ovlašteni za uporabu bilo kojeg zaštitnog znaka, trgovačkog naziva, logotipa ili simbola autorskih prava koji su prikazani ili kojima se može putem poveznica pristupati ili da je bilo koja od povezanih Lokacija ovlaštena rabiti bilo koji zaštitni znak, trgovački naziv, logotip ili simbol autorskih prava tvrtke ELECTROLUX ili bilo koje njezine podružnice ili društva.

Vanjske poveznice do Lokacije
Sve poveznice do Lokacije mora pisano odobriti tvrtka ELECTROLUX, osim ako tvrtka ELECTROLUX pristaje na poveznice u kojima je: (i) poveznica samo tekstualna poveznica koja sadrži jedno naziv "ELECTROLUX" i ne sadrži bilo kakve zaštitne znakove tvrtke ELECTROLUX ili njezinih davatelja licenci; (ii) poveznica "pokazuje" samo na www.electrolux.com, a ne na web-stranice niže razine;(iii) poveznica, kad je korisnik aktivira, pokazuje da prikaz na cijelom zaslonu radi i da radi prozor preglednika po kojem se korisnik može kretati te da nije unutar "okvira" na povezanoj web Lokaciji; i (iv) da izgled, položaj i drugi aspekti poveznice ne mogu stvarati lažni izgled s kojima je povezana neka pravna ili fizička osoba ili da njihove djelatnosti ili proizvodi nisu povezani niti ih ne sponzorira tvrtka ELECTROLUX niti da su takve da oštete ili umanje vrijednost nematerijalne imovine povezane s nazivom i zaštitnim znakovima tvrtke ELECTROLUX ili njezinih Podružnica. Tvrtka ELECTROLUX zadržava pravo opoziva tog pristanka na poveznicu u bilo kojem trenutku prema vlastitom nahođenju.

Izuzimanje podrazumijevanih jamstva.
Iako su poduzete odgovarajuće mjere kako bi se osigurala točnost informacija na ovoj Lokaciji, tvrtka ELECTROLUX nije za njih odgovorna. MATERIJALI MOGU SADRŽAVATI NETOČNE PODATKE ILI TIPOGRAFSKE POGREŠKE. TVRTKA ELECTROLUX NE JAMČI TOČNOST ILI POTPUNOST MATERIJALA ILI POUZDANOST BILO KOJEG SAVJETA, MIŠLJENJA, IZJAVE ILI DRUGIH INFORMACIJA PRIKAZANIH NA OVOJ LOKACIJI ILI PUTEM NJE DISTRIBUIRANIH. VI POTVRĐUJETE DA SVAKO OSLANJANJE NA BILO KOJE TAKVO MIŠLJENJE, SAVJET, IZJAVU, DOPIS ILI INFORMACIJE RADITE SAMO O VLASTITOM RIZIKU. CIJELI SADRŽAJ PRUŽA SE "KAKAV JE" I "KAKO JE DOSTUPAN". TVRTKA ELECTROLUX IZRIČITO PORIČE BILO KAKVA PREDSTAVLJANJA ILI JAMSTVA BILO KOJE VRSTE, IZRIČITA ILI PODRAZUMIJEVANA, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA JAMSTVA PODOBNOSTI ZA PRODAJU ILI PRIKLADNOSTI ZA ODREĐENU SVRHU, NEPOVREDIVOSTI, ILI ZA RAD OVE LOKACIJE ILI SADRŽAJ. TVRTKA ELECTROLUX NE JAMČI NI NA BILO KOJI NAČIN NE POTVRĐUJE SIGURNOST OVE WEB-LOKACIJE. VI POTVRĐUJETE DA SE SVE POSLANE INFORMACIJE MOGU PRESRESTI. TVRTKA ELECTROLUX NE JAMČI DA SU WEB-LOKACIJA ILI USLUGE KOJE OVU LOKACIJU ČINE DOSTUPNOM ILI ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA KOJU ŠALJE TVRTKA ELECTROLUX BEZ VIRUSA ILI BILO KOJE DRUGE VRSTE ŠTETNIH ELEMENATA. SVE TAKVE IZJAVE, JAMSTVA I UVJETI SE IZUZIMAJU, OSIM DO GRANICE DO KOJE ZAKON ZABRANJUJE TAKVO IZUZIMANJE.

Ograničenje odgovornost
NI U KOJEM SLUČAJU TVRTKA ELECTROLUX NIJE ODGOVORNA ZA BILO KAKVE IZRAVNE, NEIZRAVNE, POSLJEDIČNE, KAZNENE, POSEBNE ILI SLUČAJNE ŠTETE (UKLJUČUJUĆI, BEZ OGRANIČENJA ŠTETE ZBOG GUBITKA POSLA, UGOVORA, PRIHODA, PODATAKA, INFORMACIJA ILI PREKIDA POSLOVANJA) KOJE SU REZULTAT ILI PROISTJEČU IZ ILI SU U VEZI S UPORABOM ILI NEMOGUĆNOSTI UPORABE OVE LOKACIJE ILI SADRŽAJA ILI IZ OVOG UGOVORA ILI SU S NJIM POVEZANE, ČAK I AKO JE TVRTKA ELECTROLUX OBAVIJEŠTENA O MOGUĆNOSTIMA NASTAJANJA TAKVIH ŠTETA. UZ OVDJE NAVEDENE UVJETE, NI U KOJEM SLUČAJU TVRTKA ELECTROLUX NIJE ODGOVORNA ZA BILO KAKVE POGREŠKE, NETOČNOSTI, PROPUSTE ILI DRUGE POGREŠKE ILI NEPRAVOVREMENOST ILI NEAUTENTIČNOST BILO KAKVIH INFORMACIJA KOJE SE NALAZE NA OVOJ LOKACIJI.

Obaveza za umanjivanje gubitaka.
Bez prejudiciranja ovdje navedenog ograničenja odgovornosti obavezni ste poduzeti sve razumne korake kako biste umanjili svoje gubitke nastale u vezi s bilo kojom tvrdnjom ili radnjom (bez obzira radi li se o nemaru, kršenju ugovora ili drugome), zbog kojih biste mogli tužiti tvrtku ELECTROLUX.

Bilješke
Sve reference na "pisano", "objave" i "obavijesti" i sve slične izraze moraju potvrđivati elektronički načini komunikacije (na primjer, e-pošta) uz uvjet da strana koja se oslanja na takvu komunikaciju zadrži sve prihvatljive dokaze o poslanoj i primljenoj komunikaciji.

Vremenski redoslijed i ozbiljnost
Bilo koji uzrok radnje koji ste imali u vezi vaše uporabe Lokacije mora počinjati unutar jedne (1) godine nakon tužbe ili proisteklih uzroka radnje. Ako iz bilo kojeg razloga nadležni sud utvrdi da je bilo koja odredba Ugovora ili njegovog dijela nevažeća, ta se odredba primjenjuje do maksimalne dopustive granice kako bi utjecala na namjeru Ugovora, a ostatak ovog Ugovora i dalje će u potpunosti biti na snazi.

Pristup iz teritorija i s lokacija izvan švedske tvrtke ELECTROLUX ne predstavlja bilo kakvu izjavu da su materijali na ovoj Lokaciji prikladni ili dostupni za uporabu na drugim lokacijama izvan Švedske i da je moguć pristup tim materijalima iz drugih teritorija na kojima je sadržaj Lokacije nezakonit i zabranjen. Ako ovoj Lokaciji pristupate s lokacija izvan Švedske, vi ste odgovorni za poštivanje svih lokalnih zakona. Važeći zakon

Vašu uporabu ove lokacije i ovih Uvjeta uporabe reguliraju važeći zakoni Kraljevine Švedske, bez obzira na njihov sukob s izborom odredbi zakona.

¹ ZANUSSI JE REGISTRIRANI ZAŠTITNI ZNAK TVRTKE AB ELECTROLUX

 
Zatvori