Ove internetske stranice rabe kolačiće. Nastavkom pregledavanja ovih internetskih stranica bez promjene postavki kolačića svojeg web-preglednika prihvaćate naše korištenje kolačića.

Saznajte više o našim smjernicama za kolačiće.

Podrška

Hladnjaci

Pronađite sjenovito mjesto za svoj hladnjak. Redovito ga pregledajte. Usvojite novi pristup zamrzavanju hrane. Ovi savjeti mogu utjecati na potrošnju energije vašeg hladnjaka.

Razmislite gdje ćete smjestiti svoj hladnjak:
• Smještanjem uređaja na hladnije mjesto mogu se ostvariti značajne uštede energije - izbjegavajte postavljanje neposredno uz
izvore topline poput pećnica i radijatora ili na izravnu sunčevu svjetlost • Razmotrite i mogućnost izoliranja hladnjaka od zidnih ili podnih grijaćih tijela.

Odleđivanje:
• Često odmrzavanje sprječava stvaranje debelih naslaga leda na jedinici za isparavanje, što omogućuje učinkovitiji rad. Znat ćete da je za to vrijeme kada sloj leda dosegne debljinu od 3-5 mm.

Zatvaranje vrata:
• Zamijenite brtve na vratima ako mislite da se vrata ispravno ne zatvaraju
• Brišite prašinu s hladnjaka. Kondenzator na poleđini i prostor ispod frižidera trebalo bi održavati čistima od prašine i prošlotjednih ostataka hrane
• Vrata nastojite što je moguće kraće držati otvorenima i prečesto ih ne otvarati. Topli zrak ulazi u unutrašnjost, što uzrokuje nepotrebno uključivanje kompresora
• Dvaput provjerite da nema zapreka koje bi spriječile pravilno zatvaranje vrata
• Mnogi Electrolux uređaji opremljeni su alarmom za otvorena vrata.

Prvo rashladite:
• Vruće se namirnice prije spremanja trebaju ohladiti. Para pospješuje stvaranje leda u jedinici za isparavanje. Ipak, iz zdravstvenih i higijenskih razloga nemojte hranu predugo ostavljati na sobnoj temperaturi
• Zaleđenu hranu odledite u hladnjaku. To će osigurati sigurnije odleđivanje i optimalnu uporabu rashladne jedinice
• Prikladna je temperatura između 4 i 5°C.

Zatim zaledite:
• Hranu koju planirate zalediti (nakon što se ohladi) trebali biste prije spremanja u zamrzivač staviti u hladnjak
• Izbjegnite nepotrebno stvaranje inja u unutrašnjosti stavljanjem hrane u hermetički zatvorena pakiranja prije spremanja u zamrzivač.
• Prikladna je temperatura između -18°C i -20°C.

 
Zatvori